HILL vakiintuneeseen käyttöön osaksi verkko-opetusta

Mikä ihmeen HILL?

HILL-konsepti on yhdistelmä erilaisia teknologioita sekä Liiketoiminta Huittisten aikuis- ja verkko-opetuksessa kehitettyjä toimintatapoja ja -kulttuuria. Teknologia on kehitetty yhdessä SAMK tietohallinnon sekä ennakkoluulottomien yhteistyökumppaneiden IBM:n ja Ciscon kanssa.

Yhteistyökumppanit HILLin lähteillä.
Yhteistyökumppanit tutustumassa HILL-järjestelmään. Edessä: Tiina Asikainen (IBM), Rasmus Almqvist (Cisco) ja Anne Sjöroos (IBM). Takana SAMK Liiketoiminta Huittisten väkeä Antti Suonpää, Timo Mattila sekä Jari Suvila.

HILL on luotu SAMK Liiketoiminta Huittisten tarpeeseen luomaan opiskelijalle aidon läsnäolontunteen opetustapahtumassa ilman, että osallistuja on itse fyysisesti paikalla. HILL on jo nyt näyttänyt kykynsä ja tarpeensa toiminnassamme.

Parhaana mittarina järjestelmän hyödyistä voidaan pitää sitä innokkuutta, joka henkilökunnan ja aikuisopiskelijoiden keskuudessa on käyttää HILLiä. Kahdesta HILL-järjestelmästä huolimatta on tullut tilanteita, joissa olemme joutuneet myymään ”ei oota”. Tämä taas on johtanut siihen, että kalenterivarauksia on tehty aina syksylle saakka.

Teksas Huittisissa ja Huittinen Teksasissa

HILL-käyttökokemuksia on kertynyt jo useiden satojen tuntien osalta, ja tämä kaikki on tuonut HILLille positiivista palautetta. Opetuksen vallatessa ”HILL-resurssia”, olemme miettineet uusia käyttökohteita HILLin käytölle. Olemme todenneet, että järjestelmän käytölle ei löydy helposti rajoja, tarvitaan vain mielikuvitusta. Onko sitten joitakin esteitä, mihin HILL ei sovellu? Ei oikeastaan, mutta mukavuuskynnys joudutaan ylittämään erään opintojakson puitteissa. Opintojaksolla ollaan tiiviissä yhteistyössä USA, Kansas, Washburn Universityyn. Yhteydenpito alkaa meillä vasta kello 17.00 koska Kansasissa kello on silloin vasta aamuyhdeksän, aikaeron ollessa kahdeksan tuntia.

Jari Suvila
järjestelmäasiantuntija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.