Opinnäyte parhain arvosanoin – Kari Vahalan tinkimätön asenne toi tulosta

Kari Vahala aloitti tradenomiopinnot vuonna 2015 Huittisten monimuotokoulutuksessa, joka soveltuu erityisesti aikuisopiskelijoille, joilla on ennestään työkokemusta. Kari kertoo lähteneensä opiskelemaan itseään kehittääkseen ja tosimielellä. Opintoihin hän satsasi parhaansa ja erityisesti opinnäytetyöstä tuli näytön paikka. Opinnäytetyönsä Kari teki aiheesta ”PK-yrityksen riskit Kiinan markkinoilla”. Työn toimeksiantajana oli pankki.

– Rahoitus ja ulkomaankauppa tuntuivat minusta alusta alkaen kiinnostavilta. Samoin olen kiinnostunut Kiinan kulttuurista ja tuli käytyä kiinan kielen kurssikin, Kari kertoo.

Opinnäytteessä kartoitettiin lähialueen PK-yritysten tarpeita Kiinan markkinoilla; miten pankki voisi olla yritysten kumppanina tässä toiminnassa ja mihin palveluihin pankkitoiminnassa kannattaisi tältä osin keskittyä.

– Kieliongelmat, lakiasiat ja yhteistyökumppanin löytäminen olivat keskeiset ongelmakohdat, johon pankki mahdollisesti voisi tarjota apua, Kari tiivistää selvitystyönsä tuloksia.

Tutustu opinnäytetyöhön

– Karin työ oli toteutettu itsenäisesti, ja toimeksiantaja oli hyvin tyytyväinen suoritukseen. Työssä on sekä finanssialan että kansainvälistymisen näkökulmaa ja lähdeluettelo oli vaikuttava. Kari on muutoinkin menestynyt opinnoissaan ja hän on ollut myös aktiivinen sekä suhtautunut erittäin myönteisesti opiskeluun. Kaiken kaikkiaan hän on osoittanut ennakkoluulottomuutta ja avarakatseisuutta sekä kykyä itsenäiseen analyyttiseen työskentelyyn opiskelujensa aikana, kertovat opinnäytetyön ohjaajat Leena Sääski (kuvassa oikealla)ja Satu Korhonen (kuvassa vasemmalla).

Lue koko haastattelu SAMKin sivuilta.

Teksti: Hanna Valtokivi, kuvat: Jatta Lehtonen


SAMK Kuninkaisten kampuksen rahoitus- ja sijoittamisen opinnot vastaavat finanssialalla ennakoituihin työn muutokseen ja osaamistarpeisiin

Finanssialalla on jo useiden vuosien aikana ennakoinut työn muutosta ja tulevia osaamistarpeita. Näihin osaamistarpeisiin pyritään rahoitus- ja sijoittaminen opinnoissa vastaamaan kehittämällä opintoja yhdessä Finanssialan Keskusliiton kanssa osallistumalla  Finanssiakatemian toimintaan. Akatemian keskeisimpänä tavoitteena on varmistaa tiivis oppilaitosyhteistyö, kertoa työelämän osaamis- ja kyvykkyystarpeista sekä tuoda oppilaitosten osaamista lähemmäksi työelämää.

SAMKin Kuninkaisten kampuksella opiskellaan liiketalouden keskeisten osa-alueiden lisäksi rahoitus- ja sijoitustoimintaan, riskienhallintaan vakuuttamiseen, asiakaspalveluun liittyviä opintoja. Opintoihin voi liittää edellä mainittujen lisäksi verotuksen, esimiestyön ja juridiikan opintojaksoja omien työtehtävien tarpeiden tai opiskelijan kiinnostuksen mukaan.

Rahoitusalan lisäksi Huittisissa voi suuntautua julkishallintoon, yritysjuridiikkaan tai esimiestyöhön ja organisaation kehittämiseen. Seuraava haku koulutukseen 20.3.–3.4.2019. Lisätietoja SAMKin hakusivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *